Hello world!

Hello world!

21 november 2019 0 Door admin

Beste lezer,

Welkom op mijn blog. Voor ik mijn redenen voor deze blog ga uitleggen, zal ik eerst even kort iets over mezelf vertellen.

Wie ben ik?
Mijn naam is Peter en ik ben in 2009 begonnen met hardlopen, ongeveer 10 jaar geleden dus. Ik zocht toen een alternatief voor voetballen en wilde hardlopen wel eens proberen. Als voetballer was ik gewend om korte stukjes te lopen. Het duurvermogen ontbrak dus geheel. Het feit dat ik astma heb, hielp daar ook niet echt bij. Na een tijd zelf, weinig succesvol, te hebben geprobeerd om vooruit te komen, besloot ik mij toch maar aan te sluiten bij een club. Dit was een goede keuze, want in korte tijd liep ik ‘gewoon’ 10 km. Sindsdien ben ik enorm vooruit gegaan, zowel in duurvermogen als snelheid. Waar ik in het begin 5 km in een acceptabele tijd kon lopen, maar niet zonder even te wandelen, loop ik nu zonder problemen een duurloop van 15 km en heb ik zelfs 2 halve marathons achter mijn naam staan. Mijn gymleraar op de middelbare school zo zeer verbaasd zijn. Toen deed ik, als luie leerling met het excuus van astma, nooit mee met de veldlopen. De volwassen loper die ik nu ben, vind dat erg jammer.

Helaas is mijn ‘carrière’ niet zonder blessures verlopen. Mijn grootste uitdaging is dan ook om een evenwicht te vinden tussen lopen en rusten en op die manier proberen blessurevrij te blijven.

Mijn redenen voor deze blog.
In de afgelopen 10 jaren heb ik diverse leuke wedstrijden in ons mooie land mogen lopen. Niet altijd met evenveel succes, maar wel altijd met veel plezier. Dit jaar heb ik voor het eerst een wedstrijd buiten Nederland gelopen. Dit was de HalvBirken løp in Noorwegen, een 12 km lange trail bij Lillehammer. Het was al snel duidelijk dat dit niet de laatste wedstrijd in Noord Europa zou zijn. Al snel kwam de inschrijving voor de halve marathon van Spitsbergen erbij. Deze stond al een lange tijd op mijn bucketlist. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 6 juni 2020. Recent heb ik echter nog een heel bijzondere halve marathon toegevoegd aan de wedstrijden die ik in 2020 ga lopen: de frozen lake (halve) marathon. Een halve marathon op een bevroren meer op 800 meter hoogte in Noorwegen. Hoe cool is dat? Je zal begrijpen dat ik erg veel zin heb in beide wedstrijden. Bij de inschrijving heb ik in eerste instantie niet nagedacht over de voorbereidingen voor deze wedstrijden. Dat ik hiervoor moet trainen is een open deur. Waar ik echter geen rekening mee had gehouden is dat ik nieuwe schoenen met spikes nodig heb om te kunnen (en zelfs mogen) lopen op het ijs. Een zonnebril had ik bijvoorbeeld ook niet aan gedacht. Die zal ik ook nodig hebben om niet verblind te worden door de zon die schijnt op het ijs. Verder moet je ook goed nadenken over kleding, voeding, etc. Hier zal ik de komende periode druk mee bezig zijn en ik wil mijn ervaringen hierin met jullie delen. Daarnaast wil ik jullie mijn ervaringen bij deze beide bijzondere wedstrijden niet onthouden. Mocht je interesse hebben gekregen in een of meer van deze wedstrijden, de links naar de websites staan hiernaast in het menu.