Vaarwel 2019, hallo 2020

3 januari 2020 0 Door admin

Ondertussen is 2020 al weer enkele dagen onderweg. De hoogste tijd dus om even vooruit te kijken naar 2020 en ook nog even terug te kijken naar 2019.

Terugblik 2019
Ik had grootse plannen voor 2019. Ik zou in het voorjaar een halve marathon gaan lopen, in Rotterdam een nieuw PR op de 10 km en ik zou 1000 km gaan lopen in 2019. Helaas eindigde ik 2018 met een blessure en het duurde ruim 3 maanden met onderzoeken eer we gevonden hadden wat het probleem was. Het resultaat: slijtage in mijn SI-gewricht door een ontsteking die ik er enkele jaren eerder in had gehad. Vervolgens toch maar, zonder veel training, de 1/4 marathon in Rotterdam gelopen. Was weer erg leuk, maar een PR zat er absoluut niet in. Maar toen kreeg ik een uitnodiging om een trail te lopen in Noorwegen. Dat heb ik natuurlijk gedaan. Het was zwaar, zoals je eerder hebt kunnen lezen, maar wel heel erg leuk. Daarmee was ook de basis voor mijn plannen voor 2020 gelegd. Na de zomervakantie kon ik weer voluit gaan trainen. Dat heb ik dus ook zoveel mogelijk gedaan. Helaas geen prestatielopen (wedstrijden) meer gedaan. 1000 km is daarom ook niet gelukt. Van al mijn plannen is in 2019 dus niets terecht gekomen. Desondanks heb ik vooral het tweede half jaar, vanaf mijn trail in Noorwegen, enorm genoten van het lopen.

Vooruitblik 2020
En nu de vooruitblik naar 2020. Een deel van mijn plannen is al duidelijk. Ik ga de frozen lake (halve) marathon lopen en de halve marathon van spitsbergen. Daar is de training al voor begonnen. Verder loop ik in het voorjaar weer de 1/4 marathon van Rotterdam. Altijd erg gezellig om daar te lopen. Voor het najaar moet ik nog enkele wedstrijden selecteren. Waarschijnlijk zal de Zevenheuvelenloop daarbij zitten. Verder moet ik nog kijken. Wie weet zit er nog een leuke loop of trail in Noorwegen. Tot zover de wedstrijden die ik ga lopen. Ik ga niet proberen om PR’s te lopen in 2020, alhoewel het wel mooi zou zijn als ik tijdens mijn laatste halve marathons toch nog mijn PR zou kunnen verbeteren. Verder ben ik aan het kijken of ik met het programma van sportrusten een optimale voorbereiding voor de halve marathons kan bewerkstelligen. Ook dit jaar ga ik proberen om voor het eerst meer dan 1000 km in een jaar te lopen. De eerste kilometers zijn ondertussen gelopen, dus wie weet gaat het dit jaar wel lukken.

Ik wens iedereen veel sportieve voldoening in 2020.