Nog 6 weken

Nog 6 weken

1 februari 2020 0 Door admin

Januari zit er alweer op. Het is 1 februari en nog precies 6 weken voor de Frozen Lake Marathon. Een mooi moment om te kijken naar de stand van zaken.

Training
Ik ben in januari voortvarend begonnen. Ik heb nog nooit zoveel kilometers in één maand gelopen. Ik weet dat ik moet opletten met overbelasting. Dat is sowieso altijd al een aandachtspunt voor me, maar het ging wel erg lekker deze maand. Althans, het lopen ging erg lekker. Het schema waar ik mee gestart ben, bleek mij toch niet zo goed te liggen. Begin januari ben heb ik een test laten doen om mijn omslagpunt te bepalen. Op basis hiervan is een schema voor me gemaakt, waarbij ik vier keer per week moest trainen op hartslag volgens het systeem van sportrusten. Officieel het deze methode Energy Control Method (ontwikkeld door Stans van der Poel), maar het is meer bekend onder de naam sportrusten. Helaas bleek het voor mij gemaakte schema voor mij onmogelijk te volgen. Simpelweg doordat ik niet in de buurt kon komen van de doel hartslagen van de diverse trainingen. Ik heb dit een paar weken geprobeerd, maar moest uiteindelijk constateren dat dit schema voor mij niet ging werken. Vervolgens heb ik een meer ‘klassiek’ schema laten maken op basis van de Verheul methode. In dit schema train ik nog steeds vier keer per week, maar nu zijn het drie intervaltrainingen (twee korte intervaltrainingen en één lange intervaltraining) en een duurloop. Dit schema lijkt vooralsnog beter bij me te passen. Ik ga nu in ieder geval weer vooruit, wat erg fijn is om te constateren. Met nog 6 weken te gaan, heb ik er alle vertrouwen in dat ik op 14 maart fit aan de start zal staan van de Frozen Lake (halve) Marathon.

Weer
De afgelopen maand heb ik het weer in de Tisleifjorden in de gaten gehouden. Het bleef een beetje een kwakkel winter met temperaturen rond het vriespunt. Soms iets erboven, dan weer iets er onder. De laatste dagen is het echter kouder geworden en de vooruitzichten zijn dat het zo blijft. Goede vooruitzichten dus dat het meer er op 14 maart mooi bij zal liggen. Ondertussen heeft de organisatie al een bericht op Facebook gedeeld, waarin staat dat BMW al is begonnen met het testen van auto’s op het meer. Daar is het ijs dus nu toch al stevig genoeg voor. Dat is zeker geruststellend.