Week 1, 2021 36/1000 km

10 januari 2021 0 Door admin

De eerste volledige week van 2021 zit erop. Ik heb besloten om niet elke training apart hier te vermelden. Dat is een stortvloed aan berichten. Vandaar dat ik per week mijn vorderingen ga bijhouden. Deze keer een paar dagen extra, omdat de vorige week een gebroken week was. Deze ‘week’ dus 4 i.p.v. 3 trainingen. In totaal heb ik nu 36 km gelopen.

Training 1 (3 januari): 8,2 km

Dit was een heerlijk rustig duurloopje van een uur, samen met mijn vriendin. Het weer was niet erg prettig, maar we zijn lekker gaan lopen. Uiteindelijk hebben we 8,2 km gelopen in een rustig constant tempo. Mijn hartslag kwam daarbij nooit uit zone 2, dus was het voor mij een rustig duurloopje. Ik heb wel mijn deelname aan de NN Running Day New Year’s Edition laten schieten. Lopen met mijn vriendin vond ik toch belangrijker!

Training 2 (5 januari): 10 km

Mijn eerste training alleen van 2021. Deze keer een duurloop van 10 km. Ik merkte dat mijn conditie verre van goed is. Ik kwam echt niet vooruit. Desondanks ben ik blij dat ik ben gaan lopen en zie ik ook vooruitgang. 2021 begint dus zwaar maar goed.

Training 3 (7 januari): 9,1 km

Interval training volgens de verheul methode vandaag. Daarin loop ik 8 blokken. Deze zien er als volgt uit: 400 meter bij een snelheid van 4:40 – 4:50 per km, 50 meter wandelen, 300 meter rustig dribbelen, 50 meter wandelen. Vooraf 10 minuten rustig warm lopen en als afsluiting hetzelfde. In totaal een training van 55 minuten. Op 30 december had ik voor het eerst sinds enkele maanden weer een interval training gedaan. Dit was dezelfde training die ik nu ook het gedaan. Ik was toen helemaal gesloopt. Deze keer was mijn training precies even lang (tot op de seconde). Het ging echter wel al iets beter. Het verschil zat vooral in de 300 meter stukken. Die had ik iets rustiger gedribbeld. Ik was nog steeds erg moe en de laatste blokken waren erg zwaar, maar ik was blij om te merken dat ik ook hier weer lichte vooruitgang boekte.

Training 4 (10 januari): 8,6 km

Dit was weer een heerlijk rustig duurloopje van een uur, samen met mijn vriendin. Het weer was heerlijk. Vrijwel geen wind, zonnetje in de lucht en niet te koud. Beetje jammer van al die wandelaars en wielrenners. 🙂 Deze keer had ik een rondje uitgezet met iets meer hoogtemeters, maar vooral ook meer trail. Het was heerlijk en mijn gemiddelde hartslag is nog nooit zo laag geweest. Het was gewoon een lekker rustig loopje van 9,6 km. Genieten gewoon.

Een jaar geleden begon ik met 4 trainingen per week, waarbij ik ook nog eens meer kilometers maakte. Dat heb ik lang volgehouden, maar uiteindelijk moest ik daar de tol voor betalen. Dit jaar begin ik dus iets rustiger, in de hoop dat ik dit jaar wel gewoon door kan blijven lopen en genieten. hopelijk blijven jullie dat ook doen.