Week 2, 2021 64/1000 km

17 januari 2021 0 Door admin

Week 2 van 2021 zit erop. Het was een heel emotionele week. Een collega en vriend van me heeft (bijna precies) een jaar geleden te horen gekregen dat hij kanker heeft en niet meer te genezen was. Sindsdien doe ik samen met een andere vriend enige mantelzorg voor hem. Deze week kreeg hij daar ook nog een COVID-19 infectie bij.

Training 1 (12 januari): 10 km


Vandaag kreeg ik te horen dat het helemaal niet goed ging met mijn collega. Hij was met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Na testen bleek woensdag dat hij een COVID-19 infectie had opgelopen. Dinsdag had men het vermoeden al dat dit het geval was. Dat was een flinke klap. Ik was blij dat ik even kon gaan lopen, een duurloop van 10 km. Het ging al iets beter als vorige week, maar nog lang niet goed.

Training 2 (14 januari): 9,1 km


Woensdag was het definitief duidelijk dat mijn collega COVID-19 had opgelopen. ’s Avonds ben ik bij hem op bezoek geweest. Hij was in relatief goed doen. Donderdag ging het plotseling hard achteruit met hem. Het leek erop dat hij het eind van de dag niet ging halen. Net als dinsdag was het fijn om even mijn hoofd leeg te lopen. Vandaag een interval training, 8 keer 400 meter. Het was erg zwaar, maar dat was vandaag wel lekker om te kunnen doen. Het lijkt wel iedere week iets beter te gaan.

Training 3 (17 januari): 9 km


Net als vorige week was het heerlijk weer om te lopen. Helaas was het winterse sneeuwdek alweer verdwenen. Het was wel lekker om te lopen met mijn vriendin. Vandaag iets meer uitdaging. Meer hoogtemeters als vorige week. Heerlijk rustig gelopen. Vanavond weer bij mijn collega op bezoek.