Week 3, 2021 92/1000 km

Week 3, 2021 92/1000 km

24 januari 2021 0 Door admin

2021, week 3: Als vorige week een emotionele week was, dan was deze week zeker emotioneel. Mijn collega en vriend is deze week overleden. COVID-19 in combinatie met zijn uitgezaaide kanker is hem uiteindelijk fataal geworden. Gelukkig heeft hij geen pijn gehad.

Training 1 (19 januari): 9,6 km

Na een rustige werkdag was het tijd om lekker te gaan lopen. Het had de hele dag geregend, maar toen ik naar buiten ging was het gelukkig droog. De wind deed hard zijn best om me eerst vooruit te blazen, maar vervolgens om me zo hard mogelijk tegen te werken. Uiteindelijk heb ik gewonnen. 🙂 Vandaag stond de eerste interval training van deze week op het programma: vier keer 1000 meter bij een snelheid tussen 4:55 4n 5:10 per kilometer. Het was een pittige training, maar wel lekker. De Verheul methode is pittig, maar levert wel resultaat. Dat heb ik vorig jaar gemerkt. Ik ging toen met sprongen vooruit. Dat gaan we nu gewoon opnieuw doen. 😉

Training 2 (21 januari): 9,1 km

Vandaag is mijn collega overleden. Het was verwacht, maar het kwam toch zwaar binnen. Ik was blij dat ik even mijn hoofd leeg kon maken tijdens een interval training. Het ging niet geweldig en de wind werkte ook niet echt mee, maar dat boeide vandaag ook niet. Het ging nu gewoon om de fysieke inspanning. De positieve effecten van de training waren vandaag bijzaak. Vandaag een interval training, 8 keer 400 met

Training 3 (23 januari): 10 km

Vandaag wilde ik een eerbetoon aan mijn overleden collega lopen. Ik besloot om te proberen zijn naam in de route op te nemen. Dat was vandaag het enige dat telde. Al het andere was bijzaak. Uiteindelijk heb ik 10 km gelopen, maar het ging niet van harte. Vandaag wilde het gewoon niet, maar ik ben wel geslaagd in mijn doelstelling. In de gelopen route is duidelijk THEO te lezen. En dat is wat vandaag belangrijk was.