Week 4, 2021 122/1000 km

1 februari 2021 0 Door admin

2021, week 4: Een week van ups en downs: vooruitgang in de interval, uitvaart van mijn collega en een tegenvallende duurloop.

Training 1 (26 januari): 10 km

Vandaag begonnen de zenuwen voor morgen te komen. Morgen is de uitvaart en daar moet ik spreken. Gelukkig kon ik nu even de zenuwen eruit lopen. Het ging best lekker. Vandaag was het weer intervalv ier keer 1000 meter bij een snelheid tussen 4:55 en 5:10 per kilometer.

Training 2 (28 januari): 9,1 km

Wat was het nat vandaag. De regen stopte maar niet. Na het werken toch maar even lekker gaan lopen. Ik was doorweekt toen ik terug kwam, maar wat was het lekker. De stijgende lijn is duidelijk zichtbaar. Volgende week doe ik er een interval bij, dus 9 keer i.p.v. 8 keer 400 meter.

Training 3 (30 januari): 10 km

Mijn wekelijkse duurloopje. De interval trainingen gingen erg goed deze week. Ik hoopte dat ik ook vandaag vooruitgang zou merken. Viel dat even tegen. Ik kwam niet vooruit. Uiteindelijk heb ik wel 10 km gelopen, maar vraag me niet hoe en hoe vaak ik even heb moeten wandelen. Dit is echt frustrerend. Gelukkig merk ik wel vooruitgang in de interval. Het duurvermogen zal ook wel weer komen (hoop ik :)). Het is vervelend om te merken dat je in korte tijd zo ver terug kan vallen. Alles dat ik in 2020 had opgebouwd is weg, en meer. Maar we hebben vorig jaar bewezen dat het mogelijk is, dus we doen het gewoon opnieuw.