Week 9, 2021 286/1000 km

12 maart 2021 0 Door admin

2021, week 9: Lekker weer en resultaat van hard werken

Training 1 (2 maart): 11,6 km (5 * 1000 meter: 4:55-5:10)

Korte broek, t-shirt aan. Het lijkt wel zomer. Wat is het weer de afgelopen weken toch heerlijk. Je moet wel gaan lopen. Gewoon lekker even naar buiten. Dat deed ik vandaag na het werken dus ook. Gewoon lekker een stevige interval training. Ik had het zwaar en dacht dat ik het niet ging redden om de training af te maken. Dat deed ik wel en thuis bleek pas dat ik moe was doordat ik snel aan het lopen was. Ik was dus moe van de inspanning en niet omdat mijn conditie vandaag minder was. Gelukkig.

Training 2 (4 maart): 11,7 km (10 * 400 meter: 4:40-4:50)

Ik had het zwaar vandaag. Het was een drukke werkdag en ik had weinig energie. Ik had dus ook geen hoge verwachtingen van deze training. Onderweg leek het ook nergens op. Hard werken, maar weinig resultaat. Bij thuiskomst bleek echter dat het harde werken wel resultaat had gehad. Vrijwel elke interval had ik iets sneller gelopen als vorige week. Het is fijn om te zien dat ondanks mijn vermoeidheid toch weer vooruitgang zichtbaar is.

Training 3 (7 maart): 10 km Duurloop

Vandaag weer mijn oude rondje gelopen. Die berg blijft lang doorgaan en vervelend, maar het ging alweer iets beter als een week geleden. Gelukkig mag ik dan een stukje verderop weer lekker omlaag. Even de rem eraf en de zwaartekracht het werk laten doen. Het enige dat ik dan zelf moet doen, is zorgen dat ik niet val. Ik vind het heerlijk om bergaf te lopen. Het is alleen zo jammer dat je daarvoor ook bergop moet lopen als je op hetzelfde punt start en eindigt. Het ging vandaag nog niet heel geweldig, maar het gaat wel steeds beter.