2021: niet optimaal, maar zeker niet slecht

2021: niet optimaal, maar zeker niet slecht

31 december 2021 0 Door admin

Het is 31 december 2021. Waar we in 2020 nog verrast waren door de covid-19 uitbraak, hebben we dit jaar vooral het ‘nieuwe normaal’ uit 2020 gecontinueerd in 2021. Wat er ook gebeurde, we konden gelukkig wel blijven lopen. Helaas ging dat niet altijd in een groep, maar we konden gelukkig wel blijven lopen. Hopelijk hebben jullie er ook van kunnen genieten. Waar in 2020 alle wedstrijden werden afgelast, zijn er in 2021 zelfs weer enkele wedstrijden geweest die door konden gaan.

Terugblik 2021


Ik begon 2021 zonder grootste plannen. De Frozen Lake Marathon was al afgelast voor buitenlanders. Verder wilde ik wel nog de halve marathon op Spitsbergen, Dew 1/4 marathon in Rotterdam en de Zevenheuvelenloop lopen. Één van drie is gelukt. In mei werd duidelijk dat ook Spitsbergen weer afgelast werd. Deze heb ik dus meteen weer doorgeschoven naar 2022. Rotterdam heb ik wel kunnen lopen (zie foto). Het was heerlijk om weer eens een wedstrijd te lopen. De sfeer en spanning zorgt ervoor dat je vaak toch iets beter kan presteren dan in een ‘gewoon’ loopje. Dat was ook bij mij weer het geval. Ik liep veel beter dan verwacht obv mijn trainingsloopjes. Ik was helemaal kapot, maar had wel genoten. De Zevenheuvelenloop heb ik vervolgens om conditionele redenen laten lopen.
Ik sloot 2020 af met overbelastingsklachten. Dit heeft zich helaas doorgezet in 2022. Meer dan twee keer per week lopen, ging dus helaas niet. Nog steeds niet. Waar ik in 2020 nog 1639 km had gelopen, ben ik in 2021 op 1070 km uitgekomen. Ik heb mijn doelstelling van 1000 km wel gehaald, maar het was moeizaam. Ik kreeg in de loop van 2021 ook weer last van mijn astma. Hier had ik al tientallen jaren geen last meer van gehad. Nu is het weer terug en kan ik niet meer sporten, zonder eerst een ‘pufje’ te nemen. Hiermee kan ik gelukkig wel blijven sporten, maar optimaal is het niet. Nu lijkt het alsof 2021 alleen maar kommer en kwel was, maar ik heb natuurlijk wel gewoon 2 keer per week kunnen lopen en ook mijn doel van 1000 km gehaald. Zo slecht is het dus ook allemaal niet. Ik zou alleen graag weer eens lopen zonder fysieke ongemakken. Hopelijk biedt 2022 daar verbetering.

Vooruitblik 2022


Mijn plannen voor 2022 zijn grotendeels hetzelfde als voor 2021 met dien verstande dat ik de Frozen Lake Marathon uitgesteld heb naar 2023. Ik hoop dit jaar wel eindelijk de halve marathon op Spitsbergen te kunnen lopen. Verder staan 1/4 marathon Rotterdam, CPC 10 km en de Zevenheuvelenloop op de planning. Rotterdam en de Zevenheuvelenloop zijn altijd erg leuk om te lopen. CPC heb ik nog nooit gelopen, dus ik laat me verrassen. Den Haag is een leuke stad, dus het zal zeker een leuke wedstrijd worden. Ook in 2022 heb ik weer de doelstelling om 1000 km te lopen.
Ik wens iedereen een mooi en gezond 2022 met hopelijk veel mooie sportmomenten.